Найкривавіші теракти росії за час повномасштабної війни

Читать на русском

У Дніпрі рятувальники закінчили розбирати завали житлового будинку, у який 14 січня влучила російська ракета Х-22. На даний момент відомо про 45 загиблих та близько 80 поранених. Однак ще два десятки людей вважаються зниклими безвісти, і мер Борис Філатов припускає, що кількість жертв атаки може перевищити півсотні. Але ракетний удар по Дніпру і так уже став одним із найкривавіших терактів росії з початку повномасштабної війни. Більше – на інфографіці «Слово і діло».

Ракетний удар по Дніпру, Вінниці, драмтеатру у Маріуполі, ТЦ у Кременчуці, вокзалу у Краматорську, на інфографіці – наймасштабніші та найкривавіші теракти росії.
Наймасштабніші теракти рф за час війниСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Ймовірно, найкривавішим воєнним злочином рф є удар по драматичному театру в Маріуполі 16 березня минулого року. Точна кількість загиблих досі невідома (озвучувалися цифри і 300, і 600 жертв) і навряд чи буде встановлена – окупанти після захоплення міста приховують сліди своїх злочинів та зносять будівлю театру.

Як мінімум двічі за час війни росія завдавала ракетних ударів по будівлях обласних адміністрацій. 1 березня в Харкові внаслідок такого удару загинуло 29 людей і 35 було поранено – росія випустила по ОДА дві ракети «Калібр».

29 березня ракетою було частково зруйновано будівлю ОДА у Миколаєві – з першого до дев'ятого поверху. При цьому загинули 37 людей і 36 було поранено.

8 квітня росія здійснила теракт на вокзалі у Краматорську. Кілька тисяч людей, переважно жінки та діти, чекали на евакуаційний потяг, і в цей момент росія вдарила двома ракетами з касетними боєголовками з комплексу «Точка У». Тоді на вокзалі загинула 61 людина і 121 було поранено.

У червні російська армія випустила ракету по торговому центру «Амстор» у Кременчуці – загинула 21 особа, 59 отримали поранення. До речі, і по житловому будинку в Дніпрі, і по ТЦ у Кременчуці було випущено ракету Х-22, і причетна до злочину одна і та сама людина – наказ віддавав командир 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку Олег Тимошин.

У липні росія здійснила одразу кілька масштабних кривавих терактів. Під ракетний удар потрапили житловий будинок у Часовому Яру Донецької області (48 загиблих та 9 поранених), будинок культури та офісні приміщення у Вінниці (28 загиблих та майже 200 поранених), а також колонія в окупованій Оленівці (53 загиблих українських військових та 130 поранених) .

18 серпня окупанти вдарили по двох гуртожитках у Харкові – загинули 25 людей та 35 отримали поранення.

На День незалежності України росіяни завдали ракетного удару по пасажирських вагонах на залізничній станції Чаплине в Дніпропетровській області. Загинули 25 людей, ще 31 поранено.

Ще один масштабний теракт росія здійснила 30 вересня – було обстріляно гуманітарну колону на виїзді із Запоріжжя. Окупанти випустили по цивільних 16 ракет С-300, вбивши 31 особу і поранивши 86.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, скільки іранських дронів-камікадзе збили ЗСУ під час повномасштабної війни.

На інфографіці – порівняння путіна та Гітлера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: