Зустріч Ердогана з путіним: ЗМІ назвали основні теми майбутніх переговорів

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган має намір обговорити широке коло питань із російським диктатором володимиром путіним на переговорах 4 вересня.
Фото: Reuters

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган має намір обговорити широке коло питань із російським диктатором володимиром путіним на переговорах 4 вересня.

Про це повідомляє видання Yeni Safak.

Ердоган заявив, що хоче відновити зернову угоду у «розширеному форматі»Президент Туреччини Реджеп Ердоган має намір сприяти відновленню зернової угоди у розширеному форматі. Він вважає, що Чорноморську зернову ініціативу можна буде перетворити на основу миру між росією та Україною.

За даними журналістів, ключовою під час зустрічі буде тема продовження Чорноморської зернової угоди. Зокрема, Ердоган та путін обговорять можливе посередництво Туреччини у питанні постачання продовольства до країн Азії та Африки.

Крім того, на порядку денному також буде обмін полоненими між росією та Україною. Президент Ердоган нібито має намір знову запропонувати мирні переговори між країнами на території Туреччини.

На зустрічі також обговорюватимуться кроки щодо нормалізації відносин турецької сторони з Сирією та транспортування російського газу до Європи через Туреччину.

Зазначається, що після переговорів з путіним Ердоган планує поїхати на саміт G20 до Індії, а потім до Нью-Йорка, щоб взяти там участь у 78-й Генеральній Асамблеї ООН.

Нагадаємо, Ердоган зустрінеться з російським диктатором уже 4 вересня у Сочі. Спочатку ЗМІ припускали, що путін може приїхати до Туреччини, проте пізніше стало відомо про те, що Ердоган сам планує вирушити до росії.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав Єрдогана «єдиною людиною у світі», яка може повернути росію у зернову угоду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: