Гуменюк припустила, що удар по Одещині пов'язаний із зустріччю Ердогана та путіна

Читать на русском
Росіянам не дає спокою продовження реалізації зернової ініціативи, тому вони знову та знову атакують Одеську область.
скрін з відео

Сьогоднішня нічна атака на півдні України є ворожим вогненним натяком перед зустріччю російського диктатора володимира путіна та турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана, де має обговорюватися «зернова угода».

Про це повідомила керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Зустріч Ердогана з путіним: ЗМІ назвали основні теми майбутніх переговорівПрезидент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган має намір обговорити широке коло питань із російським диктатором володимиром путіним на переговорах 4 вересня.

Її, зокрема, попросили розповісти про нічну атаку російських дронів на Одеську область.

За словами Гуменюк, армія рф зараз частіше використовує для атак БПЛА, оскільки їй треба економити ракети. Крім того, удар БПЛА був спрямований по цивільній інфраструктурі. Росіянам не дає спокою продовження реалізації зернової ініціативи.

«Зрозуміло, що це такий ворожий вогняний натяк напередодні відомої світової події політичного рівня, а саме – зустріч диктатора країни-терористки (володимира путіна – ред.) та лідера Турецької Республіки (Реджепа Тайіпа Ердогана – ред.), цілком імовірно це було як засіб впливу та шантажу, який росіяни це часто використовують», – зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, вночі росія атакувала ударними дронами південь Одеської області. У кількох населених пунктах Ізмаїльського району пошкоджено складські та виробничі будівлі, сільгосптехніка та обладнання промислових підприємств.

Всього було випущено 32 дрони. Сили ППО збили 23 безпілотники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: