Україна сподівається отримати від Німеччини крилаті ракети TAURUS

Читать на русском
Повітряні сили України сподіваються отримати німецькі високоточні далекобійні ракети TAURUS.
скріншот з відео

Повітряні сили України розраховують отримати не лише Storm Shadow та SCALP, а й німецькі високоточні далекобійні ракети TAURUS.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 7 серпня.

Литва надасть Україні ракетні комплекси NASAMS та безпілотникиЛитва анонсувала передачу Україні нової військової допомоги. Зокрема, ракети NASAMS і безпілотники. Також країна продовжить навчання українських військових.

За його словами, ЗСУ дуже потрібні високоточні далекобійні ракети, які «не залишають противнику шансів і наближають перемогу». Результатами їх застосування є знищені російські склади, переправи, мости.

«Хотілося б зі Storm Shadow та SCALP ще бачити поряд і німецьку ракету. Наразі дискусія вже йде з приводу крилатої ракети TAURUS. Яке буде ухвалене рішення німецьким урядом, ще не знаємо, але сподіваємося, воно буде на користь України», – сказав Ігнат.

Спікер також зазначив, що ця німецька ракета має потужніші характеристики, що дозволяють завдавати ударів на великі відстані.

Ігнат додав, що ЗСУ очікують на цю ракету і «хотілося б ще ATACMS, звичайно».

Нагадаємо, у травні повідомлялося, що Британія вже передала Україні крилаті ракети великої дальності. У ЗСУ оцінили, скільки ракет залишилося в росії і які з них ще виробляють.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: