Гуменюк прокоментувала прорив оборони ворога у Запорізькій області

Читать на русском
Прорив українських військових на одному із російських оборонних рубежів не є остаточно перемогою.
скрін з відео

Прорив українських військових на одному із оборонних рубежів окупантів у Запорізькій області це ще не повна перемога, але бійці ЗСУ готові до складнощів.

Про це заявила голова об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 1 вересня.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

Вона розповіла, як саме відбувається сам прорив оборони ворога. Після того, як ЗСУ вибивають росіян з певних позицій, загарбники переходять на місце, де можна відступити та закріпитися.

Тому контрбатарейна боротьба ЗСУ проводиться у кілька етапів: вибивання росіян із найближчих позицій; удари по глибокому тилу ворога з руйнування його інфраструктури.

«Не можна говорити про те, що прохід першого етапу – це найбільша перемога і надалі буде легше. Ми готові до того, що подальші ділянки також будуть складними», – зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, в ISW заявили, що Збройні сили досягли подальших тактично важливих успіхів у західній частині Запорізької області і, ймовірно, просуваються через складну серію оборонних позицій ворога.

У РНБО заявили, що контрнаступ української армії йде за затвердженим планом, але досить непросто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: