ЗСУ продовжують проривати лінії оборони росіян на півдні – ISW

Читать на русском
Збройні сили України продовжують проривати оборону росіян у Запорізькій області. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові просуваються на півдні країни під час контрнаступальних операцій, прориваючи лінії оборони росіян.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що під час проведення контрнаступальних операцій війська ЗСУ просунулися в районі кордону західної Донецької та східної Запорізької областей та у західній частині Запорізької області.

Зеленський пояснив, що завадило ЗСУ розпочати активний контрнаступ ранішеУкраїна не мала достатньо зброї та іншої техніки, аби починати активний контрнаступ, пояснив президент України Володимир Зеленський.

За словами офіційного представника Таврійського угруповання військ ЗСУ Олександра Штупуна, бійці наступають у напрямках Новопрокопівки (13 км на південь від Оріхова), Малої Токмачки (9 км на південний схід від Оріхова) та Очеретуватого (25 км на південний схід від Оріхова) на заході Запорізької області.

Крім того, Сили оборони просунулися в районі Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки) і Роботиного (10 км на південь від Оріхова) та досягли невстановлених успіхів у районі Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки) на Бердянському напрямку (західна частина Донецького та східного кордону Запорізької області), а також у невстановленому місці на Мелітопольському напрямку.

Також офіційний представник Східної групи військ ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що Сили оборони продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Український військовий, який виконує завдання в районі Роботиного, розповів про російські оборонні позиції, на які зайшли ЗСУ і ті, котрі знаходяться попереду.

За його словами, в районі Роботиного існує система взаємопов'язаних російських окопів, бліндажів та підземних тунелів. Вони дозволяють окупантам полегшити переміщення особового складу, зброї та боєприпасів.

Воїн ЗСУ заявив, перед цими лініями оборони простягаються протитанкові рови та мінні поля. Ці ділянки доведеться розміновувати поступово, перш ніж просуватися далі.

«Тісно пов'язані між собою системи окопів і бліндажів, які описані українським солдатом, є результатом багатомісячної підготовки росіян, і неясно, чи поширили російські війська цю систему на наступну лінію оборонних позицій, розташованих далі на південь», – зазначили експерти ISW.

За оцінками фахівців, ЗСУ опинилися на відстані удару від наступної лінії підготовлених російських оборонних позицій у Запорізькій області, які, ймовірно, гірше обладнані за попередні.

Раніше в ISW повідомили, що ЗСУ прорвали найскладнішу лінію оборони окупантів у Запорізькій області.

Також повідомлялося, що ЗСУ наближаються до другої лінії оборони ворога, яка може бути слабшою.

Нагадаємо, головком ЗСУ Валерій Залужний заявив, що ЗСУ перебувають на порозі прориву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: