Рф вивела майже всі війська з території Білорусі – прикордонники

Читать на русском
Представник ДПСУ повідомив, що у ворога немає угруповання для повторного наступу з півночі, проте росія продовжує використовувати Білорусь як майданчик для тренувань своїх військ.  Україна має бути готовою до будь-якого розвитку ситуації.
Корреспондент

У Білорусі провели ротацію російських військ. Росія вивела практично всіх своїх військових, які перебували на території Білорусі.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу.

Як змінювалась орієнтовна чисельність російських військових на території БілорусіЯк змінювалася орієнтовна чисельність російських військових у Білорусі – на інфографіці. Наразі та знаходиться близько 9 тисяч окупантів.

За його словами, наразі ворог не має угруповування для повторного наступу з півночі.

«Попри все ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку ситуації, бо Білорусь, на жаль, продовжує підтримувати росію у розв'язаній нею війні проти України», - підкреслив речник.

Також, речник додав, що рф продовжує використовувати Білорусь як майданчик для тренувань своїх військ. Проте кількість особового складу значно зменшилася.

«На щастя, кількість російських військових на білоруських полігонах за останній час тільки зменшувалася, ще донедавна ми фіксували цю кількість на рівні до 2 тисяч військовослужбовців, але на даний момент пройшла чергова ротація і практично всі російські військові виведені з території Білорусі», - заявив він.

У ДПСУ не виключають вірогідність спроби повторного наступу росіян з боку Білорусі, проте заявляють, що Україна до цього готова.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, за результатами якого заявив що загроза з боку Білорусі відсутня.

Також, Польща направляє на кордон з Білоруссю додатковий військовий контингент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: