Адвокат нардепа Гунька просив звільнити його з-під варти

Читать на русском
Антикорупційний суд залишив без розгляду клопотання захисника члена парламенту, в якому той просив звільнити клієнта з-під варти.
Анатолій Гунько

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою народного депутата Анатолія Гунька. Його захисник просив випустили із СІЗО, оскільки нібито стан здоров'я політика погіршився.

Таке рішення 23 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Гунька з альтернативою 30 млн грн застави. Адвокат нардепа просив змінити запобіжний захід на такий, що не пов'язаний із триманням під вартою. Як стверджував захисник, стан здоров'я Гунька є вкрай незадовільним, до того ж він є інвалідом.

«Клопотання адвоката про зміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, застосованого до підозрюваного (Анатолія Гунька – ред.) - залишити без розгляду», – йдеться в рішенні.

Суддя залишив клопотання без розгляду, оскільки захист не надав будь-яких відомостей, які б вказували на обставини суттєвого погіршення стану здоров'я політика, обумовленого умовами його утримання під вартою.

Водночас, Апеляційна палата ВАКС досі розглядає скаргу на це рішення, яку подала сторона захисту.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили нардепа Гунька та двох його спільників на одержанні $85 тисяч неправомірної вигоди. Пізніше нардепу та ще одній особі повідомили про підозру. Ще один фігурант наразі розшукується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: