НАЗК склало протокол на нардепа СН Гунька. Помічник йому подарував годинник

Читать на русском
Антикорупційне агентства склало адміністративний протокол стосовно чинного члена українського парламенту від пропрезидентської фракції.
Анатолій Гунько

Національне агентство з питань запобігання корупції склало адміністративний протокол стосовно народного депутата від фракції «Слуги народу» Анатолія Гунька за те, що помічник йому подарував годинник Breguet за понад 10 тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«Стосовно народного депутата Анатолія Гунька НАЗК склало адміністративний протокол, оскільки він отримав у подарунок годинник марки Breguet вартістю понад 10 000 доларів США від свого помічника. Порушення було скоєно до 24 лютого 2022 року», – інформує Нацагентство.

Також НАЗК склало адмінпротокол стосовно ще одного нардепа. Йдеться про нардепа від СН Олександра Гайду. Нацагентство встановило, що політик направив звернення у власних інтересах до міського голови Одеси Геннадія Труханова та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Стосовно народного депутата Олександра Гайду, що скористався своїм правом на депутатське звернення та написав до Одеського міського голови Геннадія Труханова й до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів із питань, які становили приватний інтерес депутата. У зверненні народний депутат пропонував забезпечити перевірку закладу громадського харчування, в якому йому відмовили у розміщенні за столом через небажання продемонструвати COVID-сертифікат. Через відповідні перевірки роботу закладу було паралізовано на тиждень, що призвело до втрати прибутку. Подія сталася до початку повномасштабної війни», – підкреслюють у НАЗК.

Нагадаємо, у НАЗК зафіксували вивезення незаконних коштів на суму майже 5 млн доларів. Раніше голова Нацагентства назвав механізм конфіскації активів народного депутата Віктора Медведчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: