ВАКС заарештував помічника нардепа Гунька

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до помічника політика.
Анатолій Гунько

Вищий антикорупційний суд узяв під варту помічника народного депутата Анатолія Гунька з альтернативою 2 млн грн застави.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про помічника політика Ігоря Калініченка.

«10 серпня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав помічнику народного депутата, якого напередодні викрили на одержанні неправомірної вигоди за надання приватному підприємцю в оренду державних земель, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 2 млн грн застави», – інформує САП.

Раніше ВАКС заарештував і нардепа Анатолія Гунька з альтернативою 30 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Гуньку та двом його спільникам на одержанні $85 тисяч неправомірної вигоди. За даними слідства, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агроформ-2019» Нікуліна частину неправомірної вигоди.

Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ «Тучинське», яке розташоване в селі Тучин Рівненської області. Як стверджував прокурор, за кожен 1 га землі необхідно було сплатити 130 доларів. Загалом ішлося про 1700 га за 221 тисячу доларів. З цієї суми необхідно було передати завдаток у 85 тис. дол, а решту – після збору врожаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: