Розтрата 250 млн грн: підозрюваному зменшили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу фігуранту.

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного, але зменшив його заставу з 4,42 до 2,41 млн грн. Чорного підозрюють у причетності до розтрати 250 млн грн та легалізації коштів.

Таке рішення 23 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Чорного до 9 вересня із 4,42 млн грн застави. Його захисник подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання захисника, задовольнити частково. Застосований до підозрюваного (Андрія Чорного – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишити без зміни. Визначений (Чорному – ред.) запобіжний захід у вигляді застави змінити на запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 900 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 2 415 600 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій колишньої державної секретарки Міністерства економіки Олесі Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: