ВАКС заочно заарештував ексгендиректора Укрпатенту

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Андрій Кудінфото: Укрпатент

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього генерального директора державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» («Укрпатент») Андрія Кудіна, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до розтрати 250 млн грн.

Таке рішення 3 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд дозволив заочне слідство стосовно Кудіна. Після цього детектив НАБУ і прокурор САП попросили його заочно заарештувати.

«Обрати (Андрію Кудіну – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання особи і не пізніш як через 48 годин з часу її доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю підозрюваного, обвинуваченого має розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід, про що постановити ухвалу», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій колишнього державного секретаря Міністерства економіки Олесі Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства Олени Силки, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броніжилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: