Розтрата 250 млн грн: суд знову продовжив арешт підозрюваного

Читать на русском
Антикорупційний суд вкотре підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 вересня строк тримання під вартою керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного, але зменшив його заставу з 15,3 до 4,42 млн грн застави. Його підозрюють у причетності до розтрати 250 млн грн та легалізації коштів.

Таке рішення 12 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Чорного до 15 липня з альтернативою 15,3 млн грн застави. Детектив НАБУ просив знову продовжити арешт. ВАКС клопотання задовольнив частково, продовживши арешт і зменшивши заставу до 4,42 млн грн.

«Продовжити (Андрію Чорному – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на шістдесят днів у державній установі «Київський слідчий ізолятор», тобто до 09.09.2023 включно. Одночасно визначити запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1650 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 4 428 600 грн», – йдеться в рішенні.

Прокурор САП подав скаргу на це рішення до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій колишньої державної секретарки Міністерства економіки Олесі Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: