ВАКС продовжив розслідування справи про розтрату 250 млн грн

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 травня строк розслідування кримінального провадження про розтрату 250 млн грн за участі колишнього державного секретаря Міністерства економіки та посадовців державного підприємства «Укрпатент».

Таке рішення 13 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене заступником генерального прокурора - керівником САП, задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №62022000000000144 від 13.03.2022, за підозрою чотирьох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, до семи місяців, тобто до 21.05.2023», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС заарештував колишню головну бухгалтерку державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» («Укрпатент»).

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій ексдержсекретаря Мінекономіки Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: