На Півдні українські військові просуваються у напрямку трьох сіл – деталі від ЗСУ

Читать на русском
Українські воїни продовжують вести наступальні дії на півдні країни і зараз відсувають лінію фронту від звільненого села Роботине Запорізької області.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Українські воїни продовжують вести наступальні дії на півдні країни і зараз відсувають лінію фронту від звільненого села Роботине Запорізької області.

Про це повідомив речник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на півдні – американський генералКонтрнаступ на півдні України просувається повільно, проте ЗСУ, незважаючи на всі труднощі, продовжують йти вперед і вже прорвали першу лінію оборони військ рф. Про це заявив генерал США Марк Міллі.

Він розповів, що в даний момент ЗСУ просуваються у напрямку трьох сіл.

«Незважаючи на важкі бойові умови, наші війська просувалися у районах Урожайного, Роботиного. І в цей час просуваються у напрямку Новопрокопівки біля Роботиного та у напрямку Мала Токмачка – Очеретувате», – сказав Штупун.

Останніми днями українські військові фіксували переміщення авіатехніки та живої сили ворога з інших напрямків у район наступу ЗСУ. За словами речника, це свідчить про те, що росіяни зазнають великих втрат і намагаються стримати наступальні дії України.

«Вони безповоротно втрачають за доби до 100 осіб, а ще є поранені, полонені. Минулої доби загалом вони втратили 305 осіб. І намагаються це латати, але виходить сумбур», - наголосив Штупун.

Нагадаємо, нещодавно секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що контрнаступ української армії йде за затвердженим планом, але досить непросто. При цьому журналісти WP нещодавно повідомили, що США вважають, що ЗСУ не досягне ключової мети контрнаступу.

На тлі критики через повільний наступ головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив американським представникам, що ЗСУ перебувають на порозі прориву в ході контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: