Не про все можемо говорити публічно: у РНБО прокоментували події в Криму

Читать на русском
До вчорашньої операції ГУР та ВМС наші військові також проводили певні дії, але про них говорити не можна.
фото РБК-Україна

Спецоперація ГУР та ВМС у Криму, яку провели в ніч проти 24 серпня – це перша публічна операція. До цього наші військові також проводили певні дії, але не все можна розголошувати.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

Зокрема у нього запитали: що означає перша наземна спецоперація України на території Криму з висадкою особового складу.

«Це перша операція, яка стала публічною. До цього наші ЗСУ, наші сили безпеки займалися іншими операціями. Не про всі операції ми можемо доповідати нашому суспільству. Єдине, що можу сказати, що вони не будуть закінчуватися до того часу, поки вся територія нашої країни, включно з АРК, не буде звільнена від терористів», – заявив Данілов.

Секретар РНБО уточнив, як саме це відбуватиметься.

«При необхідності це відбуватиметься військовим шляхом, якщо росіяни не зрозуміють, що їм потрібно забиратися з нашої території якнайшвидше», – зазначив він.

При цьому Данілов наголосив, що «коли почнеться військове звільнення Криму, ми всі побачимо. Це буде більш потужна операція, ніж зараз відбувається».

«Я можу сказати, що вчора була дуже потужна операція саме на території Криму з застосуванням нашого найсучаснішого озброєння проти рф. І в них немає засобів для того, щоб вони заважали нам виконувати завдання, яке ставить президент нашої країни по звільненню нашої країни», – сказав він.

Нагадаємо, у ніч на 24 серпня розвідники ГУР висадилися у Криму на острові Тарханкут у рамках спецоперації та дали бій біля села Маяк. Також наші військові вивісили там український прапор. Наші бійці знищили щонайменше 30 окупантів і пошкодили чотири швидкохідні катери росіян.

Президент Володимир Зеленський прокоментував спецоперацію ГУР у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: