«Осінь буде насиченою»: Зеленський анонсував нові кроки у відносинах із партнерами

Читать на русском
Найближчі місяці будуть насиченими з погляду активності України на міжнародній арені. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Найближчі місяці будуть насиченими з погляду активності України на міжнародній арені.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

За його словами, українські дипломати готують нові міжнародні заходи на осінь, які мають посилити нашу країну.

Президент також зазначив, що вчора увечері провів розмову зі своїм американським колегою Джо Байденом. Лідери обговорили ситуацію на фронті та домовилися про підготовку пілотів та інженерів на F-16.

«На цьому та інших напрямках будуть ще новини», – наголосив Зеленський.

Головне з вечірнього звернення президента:

  • Усі домовленості, які ми привезли додому від наших партнерів, уже почали реалізовувати. Насамперед літаки F-16. Міжнародники – це максимальне розширення тренувальних місій. Військові – максимальне прискорення підготовки інфраструктури, відправлення пілотів, інженери – повне забезпечення готовності України.

  • Провів тривалу нараду за підсумками міжнародних візитів. Питання координації саме щодо літаків. Підготовка нових оборонних пакетів – саме з таким наповненням, яке потрібне нашим воїнам і про яке вони мені говорили, коли відвідував фронт.

  • Прийняв у Києві міністра закордонних справ Туреччини. Говорили про Формулу миру та підготовку Глобального саміту миру. Про ситуацію, що склалася через підлі російські удари по зерновому експорту в Чорноморському регіоні. Про звільнення наших людей із російського полону.

  • Готуємось і до наступного тижня. Будуть деякі спеціальні внутрішньополітичні наради. Вони вже заплановані. Щодо законодавчих рішень... Те, що точно убезпечить нашу державу від усіх, хто намагається послабити її, хто думає, на жаль, не про Україну, хоч і обіймає посади в державній системі. Сила України не має альтернатив.

«І, звичайно, наші воїни. Десантники «Вісімдесятки», які потужно б’ються на Бахмутському напрямку. 68-ма окрема єгерська бригада, яка знищує окупантів на Лиманському напрямку. 12-та бригада оперативного призначення Національної гвардії, 46-та окрема аеромобільна бригада ДШВ, дякую вам! 59-та окрема мотопіхотна бригада – це Донецький напрямок, дуже, дуже ефективні. І наші ракетники: 27-ма реактивна артилерійська бригада імені отамана Калнишевського та 107-ма реактивна артилерійська Кременчуцька бригада – дякую вам, воїни», – підсумував президент.

Нагадаємо, вчора Зеленський розповів, де може відбутися наступна зустріч із питань миру.

Раніше глава держави відповів на питання про можливе посилення мобілізації в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: