Зеленський анонсував новий пакет оборонної допомоги від Фінляндії

Читать на русском
Фінляндія найближчими днями ухвалить 18-й пакет оборонної допомоги для України. Про це Зеленський повідомив 23 серпня.
president.gov.ua

Фінляндія найближчими днями ухвалить 18-й пакет оборонної допомоги для України.

Про це 23 серпня повідомив президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з премʼєр-міністром Фінляндії Петтері Орпо.

Відомо, що сьогодні Зеленський провів зустріч у Києві із прем'єр-міністром Фінляндської Республіки Петтері Орпо. Український лідер подякував Фінляндії за уже надану допомогу, як гуманітарну, так і військову.

«Пане Прем'єр-міністре, я дякую вам за постійну практичну допомогу Фінляндії для України: військову, гуманітарну, санкційну. За солідарність вашої держави в боротьбі за нашу свободу й незалежність», – сказав президент.

Сторони обговорили оборонну та безпекову співпрацю України та Фінляндії та пріоритетні для України позиції, які будуть відображені в наступних пакетах допомоги. Відтак Орпо заявив, що зовстім скоро Фінляндіє оголосить про новий пакет допомоги.

«Сьогодні прем'єр-міністр поінформував мене про те, що найближчими днями буде ухвалено новий, 18-й пакет оборонної підтримки. Все це нам дуже потрібно», – зазначив Зеленський.

За його словами, Фінляндія також змістовно підтримує глобальні зусилля щодо реалізації Формули миру та шлях нашої країни до Євросоюзу й НАТО.

Нагадаємо, минулий пакет допомоги Україні Фінляндія погодила 6 липня.

Також писали, що країна посилила обмеження на в'їзд громадянам російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: