День державного прапора: у столиці підняли особливий стяг

Читать на русском
У День державного прапора України у Києві підняли особливий стяг, який побував на позиціях бійців ЗСУ на фронті.
фото Денис Шмигаль/Telegram

У День Державного прапора над Києвом на Печерських пагорбах підняли стяг зі словами та підписами, залишеними українськими захисниками.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram.

Як переслідували українців за демонстрацію державного прапору УкраїниЗа жовто-блакитний прапор вивозили до Сибіру та саджали до в’язниці. За часів незалежності за стрічку в кольорах українського прапору на рюкзаку також убивали. В День державного прапора ми вирішили нагадати, як переслідували українців за національну символіку.

«Сьогодні – особливий День Державного прапора України. Сьогодні в серці України ми підіймаємо особливий прапор. На ньому – особливі слова й підписи, залишені особливими людьми. Це наші воїни, наші захисники й захисниці, наші герої, які б’ються за свободу для українців, за незалежність, за Україну, наші кольори та цей прапор», – розповів він.

Президент додав, що після сьогоднішньої церемонії кожен охочий зможе побачити прапор у Національному музеї війни за незалежність України. Також він привітав усіх українців із сьогоднішнім святом – Днем державного прапора.

Фото із церемонії підняття особливого прапора у Києві оприлюднив і прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Київ не влаштовуватиме масових заходів на День Незалежності України. Більше того, у столиці заборонили будь-які масові заходи 23-24 серпня. Раніше в ГУР попереджали, що росія може вдатися до ракетного тероризму у символічні для українців дати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: