Новий прапор та герб: символіку Київщини вирішили змінити

Читать на русском
Київська область скоро матиме новий герб і прапор. Офіційну символіку оновлять, щоб забрати відлуння схожості з візерунками рф.
фото facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

Офіційну символіку Київської області – герб та прапор – найближчим часом змінять. В основі нового герба буде ангел, а варіантів прапора поки що чотири.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко у Facebook.

Заміна герба на щиті «Батьківщини-матері»: історія питанняНа монументі Батьківщина-мати збираються демонтувати радянський герб та встановити замість нього тризуб. Історія питання – на інфографіці.

«Сьогодні презентували депутатам Київської облради, керівникам громад та мерам міст перші напрацювання геральдистів нового герба та прапору області. Далі буде широке обговорення у громадах!», – написав він.

За його словами, в основі герба Київської області буде зображено ангела, подібного до того, що зафіксовано в історичних документах на гербі Київської землі принаймні з 1416 року. Варіантів прапора чотири: герб із зображенням ангела на різних кольорових фонах, серед яких синій, білий та пурпуровий.

«З 1999 року на гербі Київщини зображений Юрій Змієборець, який копіює і нагадує Георгія Побідоносця на гербі московської області та москви. Але нічого спільного з терористами ми не маємо. Тому цілком логічно, що з початку повномасштабного вторгнення росії до України постало питання про зміну символіки», – пояснив голова обладміністрації.

Усі розробки нового герба та прапора пройшли експертизу Інституту історії Національної академії наук України.

Кравченко додав, що на реалізацію проекту не витрачено жодної копійки з обласного бюджету.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що київський фунікулер закриють на ремонт. До цього у Києві перейменували ще 14 топонімів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: