У ЗСУ назвали кількість російських «Кинджалів», збитих над Україною за кілька місяців

Читать на русском
Сили протиповітряної оборони України за кілька місяців знищили 14 російських Кинджалів. У Страткомі зазначили, що військові мають серйозні сумніви щодо того, чи справді Кинджал можна вважати гіперзвуковою ракетою.
Фото: росЗМІ

Сили протиповітряної оборони України за кілька місяців знищили 14 російських ракет «Кинджал».

Про це йдеться у заяві Стратегічного командування ЗСУ у Telegram.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

Там зазначили, що військові та експерти мають серйозні сумніви щодо того, чи справді «Кинджал» можна вважати гіперзвуковою ракетою.

«Однак жодних сумнівів не викликає брехливість слів володимира путіна про цю зброю в 2018 році: «Гарантовано долає всі існуючі та, я думаю, перспективні системи оборони», – повідомили у Страткомі.

При цьому насправді «Кинджал» «не може подолати протиракетні комплекси, які стали на озброєння СРСР, що раніше розпався».

Нагадаємо, що вперше українська протиповітряна оборона змогла збити російську гіперзвукову ракету «Кинджал» 4 травня – за допомогою американської системи Patriot.

Раніше в Офісі президента заявили, що Україні потрібні 10-12 систем Patriot або подібних, щоб захистити всі міста від російських ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: