США продадуть військову техніку Польщі на $12 млрд – Пентагон

Читать на русском
Польща, яка є членом НАТО, запросила 96 ударних гелікоптерів Apache і відповідне обладнання до них.
AH-64E ApacheArmyInform

Державний департамент США погодив продаж Польщі гелікоптерів AH-64E Apache та ракет для них приблизно на 12 млрд доларів.

Про це повідомляє агенція Reuters, з посиланнам на інформацію Пентагону.

Продаж озброєння: які країни є найбільшими експортерами та імпортерамиЯкі країни є найбільшими експортерами озброєння у світі, кому його продають – на інфографіці.

Зазначається, що уряд Польщі надіслав запит на 96 ударних вертольотів Apache та пов'язане з ними обладнання, зокрема 1844 ракети Hellfire і 508 ракет Stinger.

У відомстві зявили, що головними підрядниками є компанії Boeing і Lockheed Martin.

При цьому, Агентство з питань оборонної співпраці повідомило Конгрес США про можливий продаж у понеділок, однак схвалення Державного департаменту не вказує на підписання контракту чи завершення переговорів.

Як повідомляється, відповідна техніка та озброєння покращать здатність Польщі протистояти нинішнім і майбутнім загрозам, допоможе стримувати противників та брати участь в операціях НАТО.

Нагадаємо, Польща та країни Балтії обговорюють можливість повного закриття кордонів із Білоруссю. А також у Польщі очікують регулярні провокації з її боку.

Раніше стало відомо, що Польща збирається укріпити оборону Сувальського коридору, направивши туди додаткові війська та техніку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: