Зеленський хотів би створити в Криму нашу «Кремнієву долину» – Федоров

Читать на русском
Президент України має ідею створити новий проект - українську Кремнієву долину в нашому Криму.
Михайло ФедоровТелеграм-канал FEDOROV

Президент України Володимир Зеленський озвучив ідею, що хотів би створити українську Кремнієву долину у Криму.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю порталу Vector.

Тепер ще й куратор освіти: якими нововведеннями відзначився Федоров на чолі МінцифриГоловні здобутки Міністерства цифрової трансформації під керівництвом Михайла Федорова – на інфографіці.

«У президента є ідея в Криму побудувати проект, схожий на Долину, - із супертехнологічним університетом, компаніями, які працюють там цілий рік тощо», – поділився Федоров.

Міністр у свою чергу зазначив, що хотів би, щоб вся Україна стала своєрідною Кремнієвою долиною.

«Подібні до неї кластери з'являтимуться, якщо ми правильно формуватимемо політику, а ще - коли здобудемо перемогу, вирішимо питання безпеки і зможемо інфраструктурно розвиватися», – додав він.

Довідка. Кремнієва долина – це південна частина області затоки Сан-Франциско в штаті Каліфорнія, де розташовані штаб-квартири багатьох компаній, що недавно відкрилися, і міжнародних високотехнологічних корпорацій, у тому числі Apple, Facebook і Google.

Своєрідним інтелектуальним центром долини став Стенфордський університет. Навколо нього в Пало-Альто сконцентровано організації, що займаються розробкою нових технологій.

Нагадаємо, Зеленський затвердив склад ради з питань деокупації Криму.

У серпні цього року відбудеться третій саміт Кримської платформи. Раніше повідомлялося, що росіяни готуються пограбувати Херсонес у Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: