До України прибула президент Угорщини

Читать на русском
Президент Угорщини Каталіна Новак завтра у Києві візьме участь у третьому Міжнародному саміті Кримської платформи.
фото Закарпатська ОВА

У вівторок, 22 серпня, на Закарпаття прибула президент Угорщини Каталіна Новак. Завтра вона вирушить до Києва для участі у саміті Кримської платформи.

Про це повідомила Закарпатська ОВА у Facebook.

У серпні відбудеться третій саміт «Кримської платформи»: що відомоТретій Міжнародний саміт Кримської платформи відбудеться у гібридному форматі 23 серпня у Києві.

«Глава сусідньої держави зустрілася з керівництвом ОВА, облради, Берегова та району. Разом вони обговорили результати і перспективи посилення транскордонного співробітництва, зокрема й тих проєктів, які започаткували в умовах повномасштабного вторгнення рф», - сказано в повідомленні.

Йдеться про гуманітарну підтримку, допомогу біженцям і вимушеним переселенцям у нашому регіоні, організацію літнього відпочинку для українських дітей у різних куточках Угорщини, втілення спільних екологічних, освітніх, культурних та інших ініціатив.

У межах візиту Каталіна Новак також зустрінеться з політичними, церковними та освітніми діячами угорської громади Закарпаття, з родиною полеглого захисника і дітьми багатодітних сімей.

Після цього вона вирушить до Києва, де на запрошення президента Володимира Зеленського візьме участь у третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня.

Нагадаємо, візит Каталіни Новак анонсувався у липні. Також повідомлялося, що Угорщина погодила кандидатуру посла України через три місяці після подання заявки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: