У серпні відбудеться третій саміт «Кримської платформи»: що відомо

Читать на русском
Третій Міжнародний саміт Кримської платформи відбудеться у гібридному форматі 23 серпня у Києві.
Фото: Еміне Джапарова / Facebook

У Києві 23 серпня відбудеться третій Міжнародний саміт «Кримської платформи». Він буде присвячений баченню України щодо майбутнього півострова та безпеки у Чорноморському регіоні.

Про це повідомила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час Міжнародного форуму експертної мережі міжнародної Кримської платформи у середу, 19 липня, пише Укрінформ.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

«23 серпня у Києві у гібридному форматі відбудеться третій Міжнародний саміт «Кримської платформи»... Він буде присвячений, крім іншого, і питанням відновлення, і майбутнього Криму – як Україна бачить Крим, і питанням безпеки, зокрема Чорноморської безпеки», – сказала вона.

Джапарова нагадала, що торік до «Кримської платформи» приєдналися країни Глобального півдня. Завданням цьогорічного саміту є розширення географії «Кримської платформи».

Джапарова додала, що напередодні міжнародного саміту Кримської платформи, 22 серпня, буде проведено експертну дискусію. Зараз уже сформовані робочі групи, які займаються підготовкою до цих двох подій.

Вона також повідомила, що президент проведе нараду, на якій обговорюватиметься весь спектр організаційних питань.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний прокоментував плани про деокупацію Криму.

«Слово і діло» розбиралося, чи вдасться запустити план деокупації півострова за допомогою «Кримської платформи».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: