Хасидів знову закликали не їхати на Рош-ха-Шана в Україну

Читать на русском
СБУ та поліція рекомендують паломникам-хасидам все ж таки не їхати в українське місто Умань на Рош-ха-Шана.

СБУ та Національна поліція рекомендують паломникам-хасидам утриматися цього року від візиту до українського міста Умань на святкування Рош-ха-Шана.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Таке рішення ухвалено спільно із правоохоронними структурами Ізраїлю та іншими відповідальними органами української влади. Це пов'язано з високою ймовірністю ракетних обстрілів та дій російської сторони, спрямованих на дестабілізацію міжнаціональних відносин та заподіяння шкоди міжнародному іміджу України», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці ретельно перевіряють наявну інформацію щодо можливих загроз перебування паломників в Україні. Особлива увага зосереджена на антитерористичній захищеності об'єктів паломництва та маршрутів пересування віруючих.

«Водночас, незважаючи на всі заходи безпеки, росія може використати приїзд та масове скупчення паломників для влаштування провокацій», - вважають у СБУ.

Тим, хто все ж таки зважиться здійснити паломництво, силовики нагадують: неухильно дотримуватись вимог режимних заходів: комендантської години, сигналів повітряної тривоги, а також виконувати всі вказівки представників правоохоронних органів.

Нагадаємо, в Україні вже попереджали хасидів, що не зможуть повністю гарантувати їхню безпеку через війну.

Незважаючи на це, деякі паломники вже прибули до Умані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: