До Умані приїхали вже понад 23 тисячі хасидів-паломників

Читать на русском
Станом на ранок суботи, 25 вересня, до Умані на святкування Рош га-Шана прибули вже понад 23 тисячі хасидів.
Фото ОЄОУ

Станом на ранок суботи, 25 вересня, до Умані на святкування Рош га-Шана прибули вже понад 23 тисячі хасидів.

Про це повідомляє Об'єднана єврейська община України в Telegram.

За офіційним повідомленням Державної міграційної служби Черкаської області, станом на ранок 23 вересня в Умані перебував вже 19 821 паломник. Тоді як за даними Об'єднаної єврейської общини України, станом на ранок 25 вересня приїхало вже більше як 23 тис. прочан.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Фонд імені Рабі Нахмана спільно з владою якісно організували паломництво, правоохоронні органи забезпечили високий безпековий рівень», – додають у повідомленні.

Щодоку до Умані на єврейський Новий рік з усього світу приїжджають паломники-хасиди, щоб помолитися на могилі засновника брацлавського хасидизму раббі (цадика) Нахмана. Святкування цього року розпочнуться увечері 25 вересня та закінчаться 27 вересня.

Нагадаємо, в Умані з 19 по 30 вересня ввели низку обмежень на час святкування Рош га-Шана. На в'їзді у місто працюватиме півдесятка блокпостів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: