У Мінфіні розповіли, скільки коштів потребує Україна на відновлення цьогоріч

Читать на русском
Незабезпечені першочергові потреби у відновленні цьогоріч становлять близько 6,5 млрд доларів США.
Пресслужба форуму Україна 30

Незабезпечені першочергові потреби у відновленні цьогоріч становлять близько 6,5 млрд доларів США.

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко під час зборів групи країн-членів МВФ та Світового банку в Чорногорії.

Зазначається, що Уряд передбачив у державному бюджеті на 2023 рік частину коштів на першочергове відновлення у розмірі 3,3 млрд доларів США.

«Наші міжнародні партнери надали гарантії на близько 4,3 млрд доларів США. Водночас, незабезпечені першочергові потреби у відновленні цьогоріч становлять близько 6,5 млрд доларів США. Отже, вчасне залучення цих коштів має вирішальне значення для створення належних умов проживання людей, повернення мігрантів та сприяння економічному зростанню України», - сказав Марченко.

Він додав, що пріоритетом влади є створення стимулів для повернення громадян додому. У цьому контексті важливим є відновлення країни.

«Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну мільйони українців знайшли прихисток в європейських країнах і ми вдячні урядам цих держав за надану допомогу та захист. В багатьох країнах вимушені українські мігранти отримали доступ до соціальної допомоги, медичних послуг, освіти та працевлаштування нарівні з громадянами приймаючих країн», - заявив міністр.

Раніше в ООН оцінили вартість повоєнного відновлення України. Наприклад, для відновлення Харкова знадобиться понад 9 млрд. доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: