Зеленський у зверненні розповів про засідання Ставки та анонсував нові пакети допомоги

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у середу, 16 серпня, збирав Ставку Верховного головнокомандувача. Про підсумки засідання глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у середу, 16 серпня, збирав Ставку Верховного головнокомандувача.

Про підсумки засідання глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.

За словами Зеленського, на Ставці обговорили теми, які порушувалися військовими під час його поїздки у Запорізьку та Донецьку області.

«Командувачі доповіли про ситуацію на східних та південних напрямках. Головком та Міністерство оборони – розмова про боєприпаси. Віце-прем'єр-міністр Федоров та Держспецзв'язок – те, що стосується дронів і загалом наших технологічних можливостей...Власне, все те, про що говорили з хлопцями напередодні на Донеччині, у Запоріжжі, у наших бойових бригадах, тепер є змістом роботи і Генштабу, і чиновників, і Ставки», – повідомив президент.

Головне з вечірнього звернення Володимира Зеленського:

  • Провів тривалу нараду щодо нашої міжнародної активності зараз, у другій половині серпня. Нові пакети оборони. Нові політичні рішення України. Підтримка для нашої держави та людей. Цей серпень має бути врожайним для України – це завдання для всієї команди нашої держави.

  • Є за що особливо відзначити наших воїнів. 80-та окрема бригада ДШВ – дякую вам, хлопці, за вашу силу під Бахмутом! Зразкова сила, якою можна лише пишатися. Об'єднана штурмова бригада Національної поліції «Лють» – дякую вам, воїни. Напрями відповідальності ОСУО «Таврія». 23-а окрема механізована бригада, морпіхи 35-ї та 36-ї бригад, артилеристи 44-ї бригади – дякую всім вам за дуже хороші результати для України.

  • Окремо відзначив українських рятувальників. Дніпропетровщина, Харківщина, Донбас, Одеська область, наші порти. Усюди, де цієї доби і не тільки були російські удари. Дуже важливо, що наші люди допомагають один одному, дбають про постраждалих, завжди і скрізь та за будь-яких обставин рятують життя.

  • Минулої ночі російські терористи знову вдарили цілеспрямовано по наших портах. По нашій інфраструктурі, яка задіяна у гарантуванні продовольчої безпеки. Лише за один місяць, який пройшов після спроби росії знищити Чорноморську зернову ініціативу, це сьогодні була вже сьома масована атака. Порт Рені, порт Ізмаїл, порт Південний, порт Одеса, порт Чорноморськ, Миколаїв – кожен російський удар по них – це удар по соціальній та політичній стабільності в Африці та Азії.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський пояснив, як ЗСУ відповідають на обстріли окупантів.

Ми також розповідали, скільки звань «Герой України» присвоїв президент за час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: