Туреччина відправила попередження росії після нападу на судно в Чорному морі

Читать на русском
Туреччина попередила Москву, щоб вона уникала подальшої ескалації після нападу російського флоту на турецьке вантажне судно. Про це повідомляє AFP з посиланням на ОП Реджепа Таїпа Ердогана.
Фото: Вадим Гірда / AP

У Анкарі відреагували на напад російських військових на цивільне судно Sukru Okan 13 серпня біля берегів Туреччини.

Про це повідомив Центр боротьби з дезінформацією при адміністрації президента Туреччини у Twitter.

«Після російського втручання наші співрозмовники в російській федерації були належним чином попереджені, щоб уникати подібних спроб, які сприяють ескалації напруженості в Чорному морі», – йдеться у повідомленні.

У заяві відкинули критику за відсутність попередніх публічних коментарів, заявивши, що технічно на інцидент повинна відреагувати острівна держава Палау, під прапором якої прямувало судно.

Також у Туреччині зауважили, що судно зупинили у міжнародних водах, а не турецьких.

«Незважаючи на все це, після втручання в рух судна співрозмовники в російській федерації були належним чином попереджені, щоб уникнути подібних спроб ескалації напруженості в Чорному морі», – додали в турецькій адміністрації.

Нагадаємо, Міноборони росії заявило, що вранці 13 серпня в Чорному морі корабель росіян відкрив «попереджувальний» вогонь суховантажним судном Sukru Okan під прапором Палау, що прямував у порт Ізмаїл, коли судно не відреагувало на вимоги росіян зупинитися для огляду.

У Зеленського прокоментували цей інцидент біля порту Ізмаїла.

Пізніше міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm заявила, що росіяни збрехали про огляд Sukru Okan і попереджувальні постріли, а насправді були лише погрози в ефірі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: