Повернення командирів Азова: Кремль звинуватив Україну та Туреччину у порушенні домовленостей

Читать на русском
Пєсков визнав, що представники країни-окупанта дізналися про цю подію пост-фактум – ніхто не повідомляв Кремль про передачу Україні представників Азова.
Фото: росЗМІ

Влада росії незадоволена поверненням в Україну командирів Азова, які останній рік перебували в Туреччині після російського полону.

Про це заявив речник путіна Дмитро Пєсков, його цитує російські пропагандистські ЗМІ.

В Україну з Туреччини повертаються командири «Азову»У суботу, 8 липня, Україна повертає з Туреччини українських військових з Азовсталі, які перебували там після російського полону.

Він визнав, що представники країни-окупанта дізналися про цю подію пост-фактум – ніхто не повідомляв Кремль щодо передачі Україні представників Азова.

Понад те, Пєсков заявив, що передача Україні командирів Азова нібито є «порушенням існуючих домовленостей».

«За умовами домовленостей командири Азова мали знаходитися на території Туреччини до моменту закінчення конфлікту», – стверджує Пєсков.

Нагадаємо, 22 вересня 2022 року стало відомо, що Україна повернула з російського полону 215 військових, з яких 108 – бійці «Азова». Тоді в рамках домовленостей із Туреччиною з полону було звільнено і командирів, які керували обороною «Азовсталі». Однак тоді заявляли, що вони повинні перебувати під захистом Туреччини до кінця війни, щоб уникнути їх повернення до зони бойових дій.

Раніше ми писали, за яких умов вони жили в Туреччині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: