Депутата Герасимова визнали винним у недостовірному декларуванні, але звільнили від покарання

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд визнав винним народного депутата від Євросолідарності Артура Герасимова у недостовірному декларуванні. При цьому суд звільнив нардепа від покарання через закінчення терміну давності.
Фото: LIGA.net

Вищий антикорупційний суд визнав винним народного депутата від Євросолідарності Артура Герасимова у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє Слово і діло із посиланням на засідання суду.

Суд призначив депутату 51 тисячу грн штрафу та стягнув 55 тисяч грн за проведення експертизи. Також Герасимову заборонили обіймати певні посади протягом одного року.

При цьому нардепа звільнили від покарання через закінчення строків давності, а також перекваліфікували його дії з нетяжкого злочину на проступок.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» встановили, що нардеп ЄС Герасимов не вніс до своєї декларації віллу в Іспанії, якою володіє разом із дружиною.

За версією звинувачення, загальна сума незадекларованих нардепом Артуром Герасимовим відомостей складає близько 8 млн. грн. Зокрема, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про двоповерхове житлове приміщення і паркомісце, що належать йому та його дружині, які розташовані в Королівстві Іспанія, загальною вартістю 228 тисяч євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1657 доларів, розміщених на рахунки в одному з українських банків.

У січні 2023 року Герасимову повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: