ВАКС призначив до розгляду справу нардепа Герасимова

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням члена українського парламенту.
Артур Герасимовфото: ukranews.com

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата від фракції «Європейської солідарності» Артура Герасимова у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 17 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021000000001007 від 05.05.2021, за обвинуваченням (Артура Герасимова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України», – йдеться в рішенні.

Раніше прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури змінив обвинуваченням нардепа Герасимова з частини 1 статті 366-2 ККУ на ч. 2 ст. 366-2 ККУ. Строк давності у справі за цією частиною спливає навесні 2024 року.

За версією обвинувачення, загальна сума незадекларованих нардепом Артуром Герасимовим відомостей становить майже 8 млн грн. Зокрема, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, які розташовані у Королівстві Іспанія, загальною вартістю 228 тисяч євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1657 доларів, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» встановили, що нардеп ЄС Герасимов не вніс у свою декларацію віллу в Іспанії, якою володіє разом із дружиною. Вілла розташована в містечку Хавеа на узбережжі Середземного моря. Площа будівлі становить 120 квадратних метрів. Крім того, ще 28 квадратних метрів там — це тераси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: