НАБУ і САП заочно повідомили про підозру нардепу Герасимову

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку заочно запідозрили члена українського парламенту від фракції Європейської солідарності.
Артур Герасимов

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру народному депутату від фракції «Європейської солідарності» Артуру Герасимову у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляють прес-служби органів, не вказуючи прізвище підозрюваного.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про співголову фракції «Європейської солідарності» Герасимова.

«За дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік ще одному чинному народному депутату. Його дії кваліфіковані за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України. Оскільки місцезнаходження нардепа було невідомо, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135 КПК України», – інформує САП.

За даними слідства, нардеп Герасимов не вніс до виправленої декларації за 2020 рік належні йому та його дружині двоповерховий маєток та паркомісце, які розташовані у Королівстві Іспанія, загальною вартістю 190 тисяч євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1657 доларів, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків. Загальна сума незадекларованих нардепом відомостей становить майже 6,3 млн грн.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» встановили, що нардеп ЄС Герасимов не вніс у свою декларацію віллу в Іспанії, якою володіє разом із дружиною. Вілла розташована в містечку Хавеа на узбережжі Середземного моря. Площа будівлі становить 120 квадратних метрів. Крім того, ще 28 квадратних метрів там — це тераси.

Після розслідування журналістів за рапортом САП генеральний прокурор порушив кримінальне провадження за цим фактом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: