ВАКС закрив справу пособника сина екснардепа Шпака

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання сторони захисту про закриття кримінального провадження та звільнення від відповідальності.

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності колишнього директора холдингової компанії «Інноваційні технології» Костянтина Руських через сплив строків давності і як наслідок закрив кримінальне провадження про завдання ним збитків НАК «Украгролізинг».

Таке рішення 20 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС засудив ексдиректора ХК «Інноваційні технології» Костянтина Руських до 4 років позбавлення волі. Апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала і призначила повторний розгляд справи. Втім у провадженні спливли строки давності ще 14 лютого 2023 року і тому захисник обвинуваченого просив закрити справу.

«Звільнити (Костянтина Руських – ред.), який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України, від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності. Закрити кримінальне провадження в частині обвинувачення (Костянтина Руських – ред.) на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ексдиректора ХК «Інноваційні технології» Костянтина Руських обвинувачували у пособництві ексголові правління НАК «Украгролізинг», сину екснародного депутата Василя Шпака Миколі у зловживаннях на майне 5 млн грн. За версією обвинувачення, у 2013 році на той момент голова правління НАК «Украгролізинг» Шпак уклав догорів позики з ХК «Інноваційні технології», де директором був Руських.

На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: