На фронті за добу відбулося 20 бойових зіткнень: де саме точилися бої

Читать на русском
Ворог завдав 8 ракетних та 82 авіаційних удари. Росія також здійснила 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктам.
Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби, 16 серпня, відбулось 20 бойових зіткнень. При цьому, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що ворог завдав 8 ракетних та 82 авіаційних удари. Росія також здійснила 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктам.

Фокус із Бахмута змістився, але тут йдуть важкі бої – ЖорінНа Бахмутському напрямку ворог усе частіше намагається контратакувати. Про це заявив Майор ЗСУ та колишній командир полку Азов Максим Жорін.

«Руйнувань зазнала портова інфраструктура в Одеській області, житлові будинки та інша цивільна інфраструктура Харківської, Луганської, Донецької, Дніпровської та Херсонської областей», - повідомив Генштаб.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Червоної Зорі, Ветеринарного, Козачої Лопані, Гатищого, Рогані Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів. Вів безуспішні наступальні дії в районі Сеньківки Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Невського, Білогорівки Луганської області та Сіверська Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали близько 20 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Іванівки, Привілля, Міньківки та Білої Гори Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямку, сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Благодатного, Урожайного та Старомайорського Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки та Новоданилівки Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Понад 20 тисяч жителів окупованої Горлівки загинули на війні проти України – ЦНСУ Горлівці Донецької області, окупованій росією із 2014 року, загинуло понад 20 тисяч жителів, яких росіяни незаконно мобілізували у свою армію для війни проти України.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 1 по зенітно-ракетному комплексу. Також нашими захисниками знищено 8 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 1 зенітно-ракетний комплекс противника.

Нагадаємо, що Збройні сили України визволили населений пункт Урожайне Донецької області.

Також у рф помер генерал, який минулого року командував військами окупантів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: