Києво-Печерська лавра стане місцем духовної реабілітації бійців ЗСУ – Маляр

Читать на русском
Українські військовослужбовці матимуть змогу у Києво-Печерській лаврі пройти духовну реабілітацію після випробувань війни.
фото Ганна Маляр/ Telegram

Українські захисники зможуть у Києво-Печерській лаврі поринути у культурно-історичний простір та пройти духовну реабілітацію після випробувань війни.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр на своєму Telegram-каналі у вівторок, 15 серпня.

Зеленський підписав закон про військових капеланівПрезидент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков і підписав закон Про Службу військового капеланства.

За її словами, йдеться про спеціальну програму, яка передбачає участь військовослужбовців у культурно-освітніх заходах, духовних та релігійних практиках, майстер-класах з іконопису, оглядів музеїв та інше.

До циклу цієї програми буде залучено військових капеланів підрозділів бойового складу ЗСУ. Надалі вони стануть наставниками груп військовослужбовців, які проходять духовну відбудову, уточнила Маляр.

«Програма реалізується за підтримки Міністерства оборони України, Міністерства культури та інформаційної політики України, а також благодійного фонду Українська Лавра», – додала чиновниця.

Нагадаємо, у червні комісія Мінкульту завершила роботу у Києво-Печерській лаврі. У серпні повідомлялося, що суд зобов’язав УПЦ МП повернути заповіднику майно Нижньої Лаври.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: