Понад 20 тисяч жителів окупованої Горлівки загинули на війні проти України – ЦНС

Читать на русском
У Горлівці Донецької області, окупованій росією із 2014 року, загинуло понад 20 тисяч жителів, яких росіяни незаконно мобілізували у свою армію для війни проти України.
Фото: 5.ua

З початку повномасштабного вторгнення росії до України загинули 20 тисяч мобілізованих до армії рф мешканців тимчасового окупованого міста Горлівка у Донецькій області.

Про це повідомив Центр національного спротиву (ЦНС).

«Окупаційна адміністрація Горлівки (тимчасово захоплені землі Донецької області) поскаржилась в Москву через великі втрати серед мобілізованих мешканців міста.

Втрати армії окупантів перевищили 255 тисяч убитихРосіяни втратили ще 650 осіб, 11 танків, 10 ББМ, 24 артилерійські системи, 3 засоби ППО, 6 безпілотників, 34 одиниці автомобільної та спеціальної техніки.

Так, окупанти готуються до нової хвилі мобілізації на тимчасово окупованих територіях, аби заповнити втрати, та вже зараз формують списки чоловіків. Зокрема, план з мобілізації був представлений гауляйтерам з Горлівки. Проте у відповідь місцеві колаборанти поскаржилися, що в місті зростає соціальна напруга, оскільки від початку повномасштабного вторгнення загинуло понад 20 тисяч мешканців міста, яких примусово мобілізували у 2022 році», – говориться у повідомленні.

Також у ЦНС нагадали, що мобілізація мешканців захоплених територій – це міжнародний злочин. До того ж з мешканців тимчасово окупованих територій формують передові загони, які без належної підготовки кидаються у бій.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині загарбники готуються до проведення нової хвилі мобілізації.

Також повідомлялося, що на окупованих територіях росіяни змушують бюджетників вступати до партії путіна.

Крім того, російські загарбники не справляються з кількістю поранених військових.

Раніше стало відомо про наміри окупантів вивезти дітей із Горлівки до росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: