У Повітряних силах прокоментували вчорашні вибухи біля Кримського мосту

Читать на русском
У Повітряних силах ЗСУ поки не знають обставин та наслідок вибухів у Криму, які відбулися напередодні, 12 серпня. Однак Кримський міст не перекривали б без вагомих причин.
mil in ua

У Повітряних силах ЗСУ поки не знають обставин та наслідок вибухів у Криму, які відбулися напередодні, 12 серпня. Однак Кримський міст не перекривали б без вагомих причин.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону.

Вибухи на Кримському мосту: що відомо про дві атаки на «сакральний» міст путінаКримський міст пережив під час повномасштабної війни дві атаки. Що відомо про вибухи 8 жовтня та 17 липня.

За його словами, у ЗСУ наразі немає інформації чи пошкодили Кримський міст під час вибухів у суботу, 12 серпня. Проте рух на переправі навряд чи перекривали без поважної причини.

«Задимлення застосовувалося ще з часів Другої світової війни. Це маскування. У цьому випадку не знаємо, що відбувається. Можливо, вони навчання якісь проводять. Поки що не можу сказати, що відбувається. Можливо, знімки супутникові нам більше розкажуть, чи є там руйнування. Не просто ж так перекривають рух», – заявив Ігнат.

При цьому він зазначив, що подібні інциденти в окупованому Криму, ймовірно, будуть відбуватися й далі, а, можливо, і почастішають.

Нагадаємо, 12 серпня в тимчасово окупованому місті Керч біля Кримського мосту за день двічі пролунали вибухи. За даними окупантів, під час першої атаки ППО збила дві ракети, під час другої – ще одну.

Крім цього в ніч на 12 серпня у Криму також було неспокійно. Міноборони рф заявило, що нібито 20 українських дронів атакували півострів. Ворог також стверджував, що з них 14 збила російська ППО, ще шість були придушені засобами радіоелектронної боротьби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: