Блінкен назвав країну, яка могла б переконати путіна відновити зернову угоду

Читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що Бразилія могла б відіграти вирішальну роль у відновленні Чорноморської зернової ініціативи.
Фото: Twitter/ABlinken

Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що Бразилія могла б відіграти вирішальну роль у відновленні Чорноморської зернової ініціативи.

Таку заяву американський політик зробив під час інтерв'ю порталу GloboNews.

Блінкен закликав усі країни ООН відповісти на продовольчий шантаж росіїРосія повинна перестати використовувати чорноморські торгові шляхи як інструмент шантажу. За словами держсекретаря США Блінкена, всі країни ООН мають поєднати зусилля для протидії Кремлю.

Блінкен зазначив, що президент Бразилії Лула да Сілва має великий вплив на російського диктатора володимира путіна і саме він може допомогти відновити зернову угоду.

«Я вважаю, що голос Бразилії, голос президента Лули має вирішальне значення. І використовувати цей голос, щоб переконати росіян повернутися до угоди, було б дуже добрим рішенням», – сказав Блінкен.

Держсекретар США додав, що «в цій угоді ніколи не було б необхідності», якби росія не напала на Україну.

Нагадаємо, рф заявила про вихід із «зернової угоди» в липні. Після цього росіяни почали посилено атакувати українські порти та ангари із зерном. У той же час Україна вже провела дві успішні операції, завдавши ударів дронами по кораблях Чорноморського флоту росії.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що рф може залишитися без кораблів, якщо продовжить блокаду моря і обстріли портів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: