Ігнат розповів, чого очікувати від росіян у День Незалежності

Читать на русском
Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат нагадав, що від окупантів можна очікувати будь-чого і коли завгодно.
Фото: Медіацентр

Україні потрібно бути готовою до можливих обстрілів ворога у будь-який день, у тому числі святковий – День Незалежності. ЗСУ у ці дні посилено стежитимуть за обстановкою.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у понеділок, 14 серпня.

Загроза ракетних обстрілів: чи завдавала росія масованих ударів у «символічні дати»Із символічними для росії датами пов'язують підвищений ризик ракетних ударів, цього тижня це 23 та 24 лютого. На інфографіці – чи обстрілювала рф Україну в інші сакральні дати.

У нього, зокрема, запитали, чи є у Повітряних сил якісь припущення про те, що росія може готувати обстріли у День Незалежності України 24 серпня.

За словами Ігната, від окупантів можна очікувати будь-чого і коли завгодно. Тим більше, що будь-які засоби повітряного нападу – це питання швидке. Прийняли рішення – привели у бойову готовність – запустили ракети.

«Зрозуміло, що ми будемо у ці дні більш посилено, виважено та впевнено контролювати обстановку, як це робимо і завжди. Тут у нас щодня – це тривога та увага. Тому потрібно про це пам'ятати», - зазначив речник Повітряних сил.

При цьому Ігнат додав, що в таких питаннях навряд чи потрібно ділитися припущеннями ЗСУ.

Нагадаємо, сьогодні вночі російські окупанти атакували Одесу дронами, у місті спалахнули кілька пожеж. Відомо про трьох постраждалих. Сили ППО збили усі ворожі безпілотники, які атакували Одесу з моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: