У Міноборони Німеччини назвали пріоритетні напрямки у військовій допомозі Україні

Читать на русском
Уряд Німеччини має намір і надалі допомагати Україні військовою технікою та боєприпасами. Пріоритетними залишаються три види підтримки – засоби ППО, інженерна та броньована техніка, а також проведення навчань.
Фото: trud.bg

Уряд Німеччини має намір і надалі допомагати Україні військовою технікою та боєприпасами. Пріоритетними залишаються три види підтримки.

Про це заявив глава Міноборони країни Борис Пісторіус, повідомляє Tagesschau.

У Німеччині озвучили суму військової допомоги Україні, яку хочуть виділити до 2027 рокуОчікується, що німецька влада надасть Україні зброї щонайменше 17 мільярдів євро. За словами Шольца, така сума дозволить Німеччині посідати друге місце після США щодо обсягу поставок озброєння.

За його словами, Німеччина є лідером у питанні постачання Україні засобів ППО, інженерної та броньованої техніки, а також проведення навчань.

«Це наш пріоритет номер один, наша основна компетенція», – заявив голова військового відомства.

Водночас Пісторіус сказав, що Німеччина поки не планує передавати Україні далекобійні ракети, оскільки в цьому немає необхідності. Він також наголосив, що «США не передають Україні крилатих ракет».

Нагадаємо, 21 липня Німеччина оголосила про надання нового пакету військової допомоги Україні. У ньому Україна отримала перші 10 танків Leopard 1А5.

Також повідомлялося, що цього року Україна отримає від Німеччини дві передові системи ППО Skynex.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: