У Повітряних силах підрахували, скільки «Кинджалів» та «Іскандерів» вже збила українська ППО

Читать на русском
Сили української ППО збили загалом 13 аеробалістичних ракет Кинджал та понад 20 балістичних ракет Іскандер та С-400.
Фото bbc.com

Сили української ППО збили загалом 13 аеробалістичних ракет «Кинджал» та понад 20 балістичних ракет «Іскандер» та С-400.

Про це повідомив в коментарі Українському Радіо речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Російська федерація щомісяця виготовляє близько 100 ракет різних типів, серед них і Х-47 «Кинджал».

«Щодо вчорашньої атаки з боку росіян, це були аеробалістичні ракети Х-47 «Кинджал», одну з яких збито в Київській області. Ці ракети можуть збивати засоби протиповітряної оборони, здатні працювати проти балістичних ракет. Таких засобів в Україні небагато, але все ж таки результат є», – розповів Ігнат.

За його словами, уже не один «Кинджал» знищено протиповітряною обороною України. 16 травня було ліквідовано 6 ракет, 16 червня – теж 6 та ще одну вчора, 11 серпня. Крім цього, українським захисниками вдалося збити 20 балістичних ракет, зокрема «Іскандери» та С-400.

Речник Повітряних Сил також відзначив, що об'єкти інфраструктури та військові об'єкти завжди перебувають під прицілом ворога, і вчорашня атака – підтвердження тому, що противник володіє певною інформацією і використовує її. Водночас українське військове керівництво теж розуміє це, і вживає всі необхідні заходи.

Нагадаємо, ціллю вчорашньої атаки росіян був військовий аеродром на Прикарпатті, на якому знаходилися пілоти, котрі повинні взяти участь у навчанні на F-16.

Однак внаслідок ракетного удару по Івано-Франківщині загинула дитина. На території Коломийської територіальної громади оголосили дводенну жалобу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: