У Повітряних силах розповіли, скільки «шахедів» за ніч збила ППО

Читать на русском
Сьогодні вночі російська армія запустила п'ять ударних безпілотників із південно-східного напрямку.
фото Getty Images

У ніч на суботу росія запустила по Україні 5 дронів-камікадзе Shahed. Більшість безпілотників вдалося знищити.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ вранці 12 серпня у Telegram.

Ракетний удар рф по Івано-Франківщині: в Коломиї оголошено жалобуНа території Коломийської територіальної громади оголосили дводенну жалобу через російський обстріл, внаслідок якого загинув 8-річний хлопчик. Про це повідомив мер міста.

«Вночі противник атакував із південно-східного напрямку п'ятьма ударними БПЛА Shahed-136/131. Три «шахеди» знищені протиповітряною обороною в межах Запорізької області», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 11 серпня російська армія випустила по Україні чотири «Кинджали». ППО вдалося збити одну ракету. Інші три атакували аеродром Коломиї на Івано-Франківщині. Загинув 8-річний хлопчик, також є постраждалі.

У Києві уламки ракет впали на територію однієї із дитячих лікарень в Оболонському районі. Ніхто не постраждав. Пізніше у столиці знайшли ще два місця падіння уламків ракет.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат уточнив, що росіяни намагалися знищити українських льотчиків. На момент атаки на аеродромі знаходилися молоді пілоти, які повинні вирушити на навчання управлінню винищувачами F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: