Ігнат розкрив подробиці російської атаки на аеродром в Івано-Франківській області

Читать на русском
Окупанти намагалися вдарити по аеродрому в Коломиї, проте їхня атака не мала успіху. За словами Ігната, на той час на аеродромі знаходилися молоді пілоти, які повинні вирушити на навчання управлінню літаками F-16.
Фото: АрміяInform

Армія рф продовжує спроби атакувати військові аеродроми України. Після кількох ударів по об'єкту Повітряних сил під Старокостянтиновом окупанти вирішили обстріляти аеродром у районі Коломиї.

Про це повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

За його словами, у момент атаки на аеродромі знаходилися молоді пілоти, які повинні вирушити на навчання з управління літаками F-16.

«Цього разу під прицілом була Івано-Франківщина, наші молоді пілоти, які вже скоро їдуть на навчання. Молоді пілоти навчатимуться за іншою програмою, і ми знаємо, що Британія та інші країни навчатимуть їх на новий тип літака. Таким чином, ворог хотів завдати удару по нашій молоді, позбавляючи нас перспективи подальшого переозброєння на новітні західні зразки техніки», – розповів Ігнат.

Він зазначив, що ранкова атака ворога по летовищу не мала успіху.

Нагадаємо, російська окупаційна армія вранці 11 серпня випустила по Україні чотири «Кинджали». ППО вдалося збити одну ракету.

Внаслідок ракетного удару по Івано-Франківщині загинула дитина, також є постраждалі.

А у Києві уламки ракет впали на територію однієї з дитячих лікарень в Оболонському районі. Ніхто не постраждав. Пізніше у столиці знайшли ще два місця падіння уламків ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: