Єгипет не планує надавати Україні військову допомогу на прохання США – WSJ

Читать на русском
США неодноразово просили Єгипет допомогти зброєю Україні, але Каїр відмовляється це робити. Йдеться про артилерійські снаряди, протитанкові ракети, системи ППО та стрілецьку зброю.
Фото: flickr.com

Попри численні прохання Сполучених Штатів Америки надати Україні озброєння, Єгипет відмовляється це робити.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на американських та єгипетських чиновників.

Видання повідомляє, що Каїр раніше планував постачання ракет росії. Але через звернення Вашингтона влада відмовилася від цього наміру.

Після цього американські офіційні особи попросили Єгипет передати зброю Україні. За даними WSJ, міністр оборони США Ллойд Остін у березні особисто попросив про військову допомогу Україні під час зустрічі з президентом Єгипту Абдул-Фаттахом Халілом Ас-Сісі в Каїрі.

Цей заклик ні до чого не призвів, і з того часу офіційні представники США неодноразово порушували питання передачі зброї нашій країні у спілкуванні з єгипетськими колегами. Неназваний американський чиновник заявив виданню, що йдеться про артилерійські снаряди, системи ППО, протитанкові ракети та стрілецьку зброю.

Видання зазначає, що у розмові з американськими офіційними особами Єгипет не дав однозначної відповіді на цей запит. Але єгипетський чиновник у приватному порядку заявив, що Єгипет не планує відправляти зброю.

При цьому представник Держдепу США підкреслив, що Єгипет є партнером, який працює над досягненням міцного миру в Україні.

Нагадаємо, у квітні Єгипет призупинив план постачання ракет росії та вирішив виробляти боєприпаси для України.

Також повідомлялося, що Єгипет планував таємно передати росії тисячі ракет.

У Кремлі інформацію про можливі таємні поставки ракет з Єгипту спростували та назвали її «качкою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: