На одному з енергоблоків Запорізької АЕС стався інцидент із витоком води

Читать на русском
На 4-му енергоблоці Запорізької АЕС стався інцидент із витоком води. Радіологічного викиду у довкілля не було.
facebook.com/rostinfocom

На четвертому енергоблоці Запорізької АЕС, який росіяни вивели у «гарячи» стан, стався інцидент із витоком води з першого контуру реактора до другого. Радіологічного викиду в довкілля не було.

Про це повідомили в Енергоатомі.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

«Це сталось через порушення цілісності третього парогенератора, розташованого в герметичній оболонці блоку. Відтак окупаційне керівництво розпочало переведення 4-го енергоблоку ЗАЕС у стан «холодний зупин», – повідомили у компанії.

Проте протягом наступних трьох днів загарбники збираються перевести 6-й енергоблок ЗАЕС у «гарячий зупин», що є черговим порушенням.

«Некомпетентне нелегітимне «керівництво» ЗАЕС від Росатома послідовно виводить блоки захопленої станції з ладу. І цей злочин із навмисним пошкодженням обладнання 4-го енергоблоку, яке призвело до порушення цілісності вже трьох із пʼяти наявних фізичних бар'єрів на шляху розповсюдження радіації, витоку потенційно радіоактивної води першого контура за встановлені межі, пошкодження дороговартісного обладнання першого контура, буде розслідуваний», – сказала президент НАЕК Петро Котін.

Нагадаємо, минулої ночі Запорізька АЕС втратила живлення за основною зовнішньою лінією електропередачі напругою 750 кВ. Лінію було відремонтовано вчора ввечері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: