Глава «Енергоатому» розповів, яка зараз ситуація із охолодженням Запорізької АЕС

Читать на русском
На сьогодні рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції не на критичному рівні.
фото REUTERS

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції не перебуває на критичному рівні. Для безпеки ЗАЕС його поки що достатньо.

Про це заявив голова «Енергоатому» Петро Котін в ефірі телемарафону 7 серпня.

Окупанти нарешті допустили МАГАТЕ до дахів енергоблоків ЗАЕС: результати перевіркиЕксперти МАГАТЕ отримали доступ до дахів двох енергоблоків Запорізької АЕС. Це сталося через місяць після відповідного звернення Агентства до окупантів.

За його словами, після підриву Каховської ГЕС росіянами навколо ставка-охолоджувача з'явилася велика кількість водойм, звідки можна перекачувати воду. Також для охолодження ЗАЕС можна використовувати ґрунтову воду, яка піднімається через свердловини.

«Рівень води не критичний. І якщо він рухатиметься, то він не дійде до такого рівня, щоб стати критичним», – розповів Котін.

Він зазначив, що вода поки що йде, але буде рівень, на якому вона зупиниться.

«І цієї води все одно вистачатиме для того, щоб забезпечити безпеку (станції – ред.), але не роботу енергоблоків», – додав Котін.

За його словами, всі енергоблоки слід зупинити повністю.

Нагадаємо, МАГАТЕ виявило протипіхотні міни на території Запорізької АЕС. На початку серпня окупанти нарешті допустили МАГАТЕ до дахів енергоблоків ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: