Апеляція ВАКС розгляне скаргу на заставу ексдиректору «Волиньторфу»

Читать на русском
Апеляційна інстанція розгляне скаргу на обраний запобіжний захід колишньому керівнику державного підприємства у Волинській області.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на запобіжний захід, обраний колишньому директору державного підприємства «Волиньторф» Сергію Голоюху, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні майже 6 млн грн.

Про це йдеться в рішенні АП ВАКС від 7 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Голоюху запобіжний захід у вигляді 402 600 грн застави з покладанням низки обов'язків. Його захисник подав скаргу на це рішення.

«Призначити розгляд апеляційної скарги захисника підозрюваного (Сергія Голоюха – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 17 липня 2023 року про застосовування запобіжного заходу стосовно підозрюваного (Сергія Голоюха – ред.) у вигляді застави у відкритому судовому засіданні в приміщенні АП ВАКС на 11:00 16 серпня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору ДП «Волиньторф» Сергію Голоюху та керівнику приватної компанії. Досудовим розслідуванням встановлено, що для заволодіння майном ДП наприкінці 2013 - початку 2014 року колишній директор «Волиньторфу» уклав три договори на купівлю цінних паперів за кошти державного підприємства у сумі 5,57 млн грн. При цьому в день придбання указані цінні папери були одразу продані керівником ДП, але кошти від їх продажу до державного підприємства так і не надійшли.

Слідством зібрані достатні докази, які свідчать про те, що указані особи незаконно заволоділи вищевказаними коштами під виглядом виконання угод із цінними паперами, використовуючи рахунки низки юридичних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: