Лише 15% придатні «без суттєвих зауважень»: результати перевірки укриттів у Києві

Читать на русском
У Києві закінчили перевірку укриттів. За результатами спеціальної комісії виявилось, що лише 15 відсотків придатні без суттєвих зауважень.
Укрінформ

У Києві закінчили перевірку укриттів. За результатами спеціальної комісії виявилось, що лише 15% придатні без суттєвих зауважень.

Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Скільки укриттів у найбільших містах України та скільки з них реально готові до використанняСкільки у найбільших містах України заявлено укриттів та скільки з них реально готові до експлуатації – на інфографіці.

«Прийняв звіт роботи комісії по перевірці укриттів Києва за вчорашній день. Станом на 8:00 ранку сьогоднішнього дня, комісія закінчила перевірку всіх 4655 укриттів Києва. Результати невтішні», – йдеться в повідомленні.

За його словами, доступними виявились менше половини укриттів, лише 44%. Ще 21% доступні для громадян протягом 5 хв – зазвичай це чергові, які відкривають укриття по тривозі. Однак лише 15% придатні без суттєвих зауважень. Ще 50% технічно придатні, але їх потрібно привести до ладу.

«На вихідних комісія працюватиме над зведенням даних та підготовкою звіту», – додав Камишін.

Перевірки по всій країні почалися після того, як під час ракетної атаки вночі 1 червня у Деснянському районі Києва кілька людей загинули, не зумівши потрапити до закритого укриття. Правоохоронці порушили кримінальну справу через цей інцидент, чотири особи отримали підозру, суд обрав їм запобіжний захід.

Нагадаємо, У Києві протягом доби вилучатимуть із приватної власності укриття, якщо орендар перешкоджатиме їхньому використанню за призначенням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: